E-book: Úžasné fitness recepty, fakty o kalóriách, veľká téma o olejoch v kuchyni, proteíne pri pečení, (ne)zdravých tukoch a oveľa viac

Strava
Pridané 18. marec 2017, 10:00, autor: saj

V zákulisí Fitcultu sa odohrávalo vytváranie nášho prvého receptového e-booku a dnes je ten deň, kedy si ho môžeš naplno vychutnať! Nejde však o obyčajný receptár. Na prvých 20 stranách ťa čaká množstvo informácií, pričom sme pokryli niekoľko kľúčových tém. Všetko samozrejme podporené vedou a doplnené o príklady, presne tak, ako ste u nás zvyknutí.

 

E-book: Úžasné fitness recepty, fakty o kalóriách, veľká téma o olejoch v kuchyni, proteíne pri pečení, (ne)zdravých tukoch a oveľa viac

Čo nájdem v e-booku?

Na úvod ťa čaká niekoľko slov a náš pohľad na zdravý životný štýl, ďalej sa dočítaš čo-to o kalóriách, ich význame a o tom, z čoho sa skladá kalorický príjem a kalorický výdaj. Prejdeš k makroživinám, kde sme si na niekoľkých príkladoch uviedli, ako vlastne funguje sledovanie a počítanie kalorického príjmu a nevynechali sme ani termický efekt jedla a jeho vplyv na jednotlivé makroživiny, či častú "záhadnú" nepresnosť prepočtov medzi kalóriami a makroživinami. Dostaneš sa samozrejme aj k jednotlivým makrám. Začali sme bielkovinami, povedali len veľmi v skratke kľúčové informácie a optimálny príjem bielkovín, ďalej sme zjednodušene pokryli sacharidy a ich význam a samozrejme i tuky a ich približný optimálny príjem v našom jedálničku. Ďalej sa dočítaš, ako je to s povestnými zdravými a nezdravými tukmi, čo to vlastne znamená a kde tento pojem vznikol, naučíš sa všetko podstatné o vláknine, výhodách a opäť optimálnom príjme v tvojom jedálničku. Ďalšia pokrytá téma spočíva v problematike pridávania proteínového prášku do receptov a znehodnotenia bielkovín a poslednú časť tvorí veľká téma o olejoch pri varení a pečení. Tu sme pokryli aké oleje, kedy a hlavne prečo využívať pri varení či pečení a pozreli sme aj na bod dymivosti olejov. V rámci tejto témy zistíš z našich prehľadných grafov, aké oleje využívať v kuchyni, ktorý sa kde hodí a nevynechali sme ani kompozíciu tukov v rôznych olejoch, aby si vedel, ktoré oleje sa hodia v jedálničku konkrétne tebe, podľa typu tukov, ktoré počas dňa konzumuješ. Všetko opäť v prehľadnej grafike.

E-book: Úžasné fitness recepty, fakty o kalóriách, veľká téma o olejoch v kuchyni, proteíne pri pečení, (ne)zdravých tukoch a oveľa viac

E-book: Úžasné fitness recepty, fakty o kalóriách, veľká téma o olejoch v kuchyni, proteíne pri pečení, (ne)zdravých tukoch a oveľa viac

 

Nasleduje 15 úplne nových Fitcult receptov, presne takých, na aké ste zvyknutí. Ľahké, extrémne chutné a závislosť spôsobujúce sladké potešenia, ktoré jednoducho musíš skúsiť. Od famóznych lievancov či palaciniek cez fitness Marlenku, strúhaný tvaroháč, dokonalý makovník, fit verziu pudingových rezov, muffiny, mini-roládu až po náš zatiaľ asi najchutnejší recept, aký sme kedy spravili - Fit Raffaello tortu. K nim sme pridali 15 ďalších receptov, konkrétne tých najčítanejších a najobľúbenejší za celú éru Fitcultu, takže o dokonalosť na tanieri budeš mať postarané. Veď naše Oreo sušienky, Bounty tyčinky, fit Kinder mliečny rez či krtkova torta doslova valcovali Instagram.

 

Objednávka e-booku

 

TIP: Ak sa chceš dozvedieť viac o téme stravy v okolí tréningu a jesť efektívne podľa cieľov, mrkni na náš e-book Optimálna strava v okolí tréningu. Využiť môžeš aj náš Online Coaching, počas ktorého ťa naučíme, ako sa stravovať či trénovať tak, aby si si užíval život a jedlo a aby si vedel čo, koľko, kedy a prečo jesť aj po skončení spolupráce.

 

Ak sa ti článok páči, podpor ho:
Diskusia
Diskusia je len pre prihlásených
1 komentár
Zoradiť komentáre podľa obľúbenosti času pridania
avatar
JOAN*SUPRA18. marec 2017, 23:27

Neviem kam by som to napisal, tak vam to sem postnem. Mna uz dlhsie a mozno aj inych by zaujimal nazor redakcie na ovsene vlocky. Snad kazdy ich vyuziva, jedine co ma zarazil clanok, ktory som cital o antinutrientoch a ich negativny vplyv na vstrebanie zivin, ovplyvnuju cinnost enzymov, obmedzuju a narusaju ucinky vitaminov a mineralov atd..viem, ze sa na ne pozera hlavne kvoli vlaknine a zdroju sacharidov, viem ako je fitcult nastaveny, ze sa netreba pozerat cierno ani bielo ale sedo, nikto na to nezomrel atd..,no aj tak, ak maju tieto antinutrienty negativny vplyv na organizmus, preco sa to ignoruje a vlocky su dennou sucastou stravy vacsiny z nas? Vdaka!

12 Odpovedať · Nahlásiť